Methodologie

De data op dit platform zijn verzameld door ProVeg Nederland en gebaseerd op openbare bronnen en informatie, zoals bedrijfswebsites, duurzaamheidsverslagen en vakmedia. Menukaarten zijn als bron buiten beschouwing gelaten, omdat deze regelmatig worden aangepast.

Per organisatie is in kaart gebracht welke doelstellingen zijn geformuleerd voor de eiwittransitie en welke maatregelen worden genomen om een meer plantaardig voedingspatroon te stimuleren. Ook zijn, waar beschikbaar, voortgangsrapportages meegenomen. Bij de weergave van de doelen en maatregelen is de formulering van de organisaties zelf het uitgangspunt. Alle organisaties zijn door ProVeg benaderd om de informatie te verifiëren en waar relevant aan te vullen. Waar organisaties niet hebben gereageerd is uitgegaan van de informatie die in openbare bronnen te vinden is.

ProVeg heeft zes relevante sectoren geselecteerd: supermarkten, catering, groothandels, restaurantketens, vrije tijd en onderwijs. Binnen elke sector is een selectie gemaakt van organisaties die samen een representatief beeld geven van de eiwittransitie in die sector. Op het platform zijn alleen doelen meegenomen die direct betrekking hebben op de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon, CO2-reductiedoelen vallen daarom buiten de scope.

Heb je nog vragen over de methodologie of wil je jouw doelstelling in de eiwittransitie ook laten vastleggen op dit platform? Neem contact op met Freya Hiemstra.